Finn szauna, vagy infra?

Tesztelje! Finn szauna építés, vagy infra szauna?

Szauna vagy infrakabin?
Sokunk fejében megfordul ez a kérdés.
Az eltérő izzasztó hatás miatt igényeinknek megfelelően kell dönteni.
Saját tapasztalataink alapján könnyebben válaszolhatunk, hogy melyik termék járul hozzá egészségünk megőrzéséhez és javulásához.
Készítettünk egy táblázatot, mellyel segítséget nyújtunk a "finn szauna építés vagy  infraszauna vásárlás?" kérdés eldöntéséhez.
 

FINN SZAUNÁS JEGYEK:
INFRASZAUNÁS JEGYEK:
Az intenzív meleget szereti, akár 80-90 °C-on A kíméletes melegterápia híve (kb. 40 °C-on)
Családi - baráti társaságban szaunázik szívesen Főleg egyedül szaunázik
Szereti megadni a módját és akár 1-2-3 órán át is élvezi a megújulás élményét Rohanó életvitelébe kényelmesebben tudja beiktatni a rövid, 30 perces használatot
Jobban bízik a több ezer éves hagyományban Elfogadja és kedveli az újszerű melegterápiát
Szereti a gőzt, a fellocsolást Inkább a száraz meleget kedveli
Tud biztosítani a saját szaunához 4-5 m2-es teret és nagy fogyasztói, 3 fázist Helytakarékos 1-2 m2-es és kis energiát igénylő kabint választana


Ne keseredjen el, ha nem tud dönteni, mert mindkét élményt kedveli. Nem kell választania.
Az európai trendet követve megalkottuk FinnAura kombikabin-családunkat, mely egy helyen, egy légtérben teszi lehetővé a finn szauna és az infraszauna üzemmód alternatív használatát.

Alapvető különbségek:
Izzadás
A finn szaunában a szaunakályha 80 - 100 C° hőmérsékletre melegíti a levegőt.
Ezzel szemben a FinnAura Infrakabinokban mindössze 40 C° elegendő, közvetlenül a sugárzás melegíti fel testünket.
Az infrasugarak a bőr alsóbb rétegeibe jutnak és belülről melegítik fel a testet, ezért alacsonyabb hőmérsékleten izzadunk. Ennek köszönhetően kevésbé érezzük megterhelőnek, mint a finn szaunát.
Használatuk
A finn szauna mindenki tudatában egy alapvetően családi vagy baráti, közös élményhez kötődik, mely akár órákon keresztül tartó élményt nyújt.
Rohanó világunk vívmányaként az infrakabint elegendő mindössze 30 percet használni.
Általában 1-2 személy használja gyógyulási és egészségmegőrző szándékkal.
A finn szauna a hideg- meleg fázis váltakozásán alapszik: 12-15 perc forró szaunázást hideg vizes fürdő és pihenés követi, mindezt három alkalommal ismételjük.
Az infraszaunában 30 percet töltünk és egy kellemes zuhany után máris frissnek érezzük magunkat.
Száraz vagy gőzös? A finn hagyomány alapján, locsolgatva élvezetesebb és hatékonyabb hatású; az infra üzemmódban csak szárazon használhatjuk. Illóolaj használata mindkét esetben lehetséges.
A finn szaunában lehet ülni és feküdni egyaránt, de az infrakabinban csak ülve élvezhetjük a testre ható optimális infravörös sugárzást. Ennek az a magyarázata, hogy a kabinban elhelyezett fűtőtestek így nagy felületet tudnak aktivizálni.
Míg a finn kályha felfűtési ideje 40-60 perc, addig az infra fűtőtestek 10-15 perc alatt érik el az ajánlott 38-40 C° hőmérsékletet. Nyilvánvaló, hogy sokkal kedvezőbb üzemeltetési költsége van az infrakabinnak, mely megközelítőleg egy porszívó teljesítményéhez hasonlítható.
A finn szauna telepítéséhes általában 3 fázist kell biztosítani, az infrához elegendő egy dugalj.
A kabin méretezése használatból adódóan a finn szauna esetében jellemzően 4-5 m2 körüli, az infraszauna pedig alig 1-1,5 m2.

Múlt és jelen
A finn szauna évezredek óta bizonyítja, hogy nemcsak kellemes időtöltés, a pihenés ideális módja, a ragyogó szépség forrása, emellett egészségünk megóvásában is komoly szerepet tölt be.
Az infrakabin elterjedése néhány évtizedre tekint vissza.A szakemberek korunk átfogó, egészségmegóvó, betegség-megelőző rendszereként emlegetik.

Nálunk mindent megtalál ami egy tökéletes szauna építés elengedhetetlen kelléke.


Nincsenek listázandó termékek ebben a kategóriában.